Verticale tuin

De hoogte in met een verticale tuin

Een verticale tuin is, zoals het woord al zegt, een verticale opstelling van verschillende soorten planten die zorgt voor een mooie en natuurlijke decoratieve muur. De planten in een verticale tuin filteren van nature fijnstof uit de lucht en zorgen voor een beter vochtbalans in kantoor. Het gebruik van veel verschillende planten geeft een verticale tuin een levendig en energiek karakter. Green Fortune levert zowel bescheiden als gewaagde ontwerpen aan vanaf 4 vierkante meter tot wel 150 vierkante meter. Bekijk hier de benodigdheden voor een verticale tuin op kantoor.

Waarom een verticale tuin?

Een verticale tuin geeft een kantoor een mooie en luxe uitstraling. Een kantoor met saaie en kale muren wordt gemakkelijk omgetoverd tot een groene oase. In een plantrijke kantooromgeving voelen werknemers zich prettiger en hebben minder snel last van stress. Verder zorgen planten ervoor dat je je minder snel moe voelt en kunnen we ons beter concentreren. Belangrijke factoren voor een gezonde kantooromgeving. Een verticale tuin zorgt voor een gezonder binnenklimaat en houdt de luchtvochtigheid in balans. Bovendien zuiveren planten de lucht op fijnstof. Een verticale tuin wordt in de hoogte aangelegd, dit houdt in dat een loze kantoorruimte nu benut wordt door een prachtig en groen aanzicht. Door de verticale oriƫntatie kunnen kleine kantoren gemakkelijk aangekleed worden met diverse soorten planten.

Naast verticale tuinen heeft Green Fortune ook andere innovatieve oplossingen voor planten binnen, zoals Plantstalagmites, Plantwires en onze Tubegarden.

Bekijk hier onze andere innovatieve oplossingen voor planten op kantoor

Een verticale tuin op kantoor mooi houden

Om een verticale tuin op kantoor jarenlang mooi te houden wordt er gebruik gemaakt van automatische irrigatie. Met dit systeem krijgen de planten voedingstoffen en water toegediend. Het overige irrigatiewater wordt opgevangen door een stijlvolle goot onder de verticale tuin in uw kantoor en vervolgens afgevoerd. Voor extra onderhoud aan een verticale tuin biedt Green Fortune een onderhoudscontract. Hierbij wordt de verticale tuin regelmatig gecontroleerd, de planten gesnoeid en wanneer nodig wordt er groter onderhoud uitgevoerd. We plannen het zo in dat u op kantoor er geen last van hebt. Bekijk hier ons onderhoudsplan.

Ontwerp van een verticale tuin

Er zijn vele mogelijkheden in het ontwerp van de verticale tuin op kantoor. Bij het ontwerp wordt er rekening gehouden met uw wensen voor de verticale tuin en de mogelijkheden van het kantoor. Er zijn vele opties; van een eenvoudig ontwerp tot een uitbundig design in alle vormen en maten. De verschillen tussen platensoorten zorgen voor een levendig effect en dus een prettige kantooromgeving. 

Met een verticale tuin op uw kantoor kunt u:

  1. Jarenlang genieten van een groen kantoor
  2. Het onderhoud compleet uit handen geven
  3. Uw eigen wensen in het ontwerp terug zien
  4. Een loze kantoorruimte goed benutten
  5. Zorgen voor een mooie en luxe uitstraling van uw kantoor
  6. Zich beter voelen op kantoor door de positieve werking van planten op uw gezondheid 

Lees hier meer over de voordelen van planten