Verticale tuin

De hoogte in met een verticale tuin

Een verticale tuin is, zoals het woord al zegt, een verticale opstelling van verschillende soorten planten die zorgt voor een mooie en natuurlijke decoratieve muur. De planten in een verticale tuin filteren van nature fijnstof uit de lucht en zorgen voor een beter vochtbalans in ruimtes. Het gebruik van veel verschillende planten geeft een verticale tuin een levendig en energiek karakter. Green Fortune levert zowel bescheiden en meest gewaagde ontwerpen aan vanaf 4 vierkante meter tot wel 150 vierkante meter.

Waarom een verticale tuin

Een verticale tuin geeft een interieur een mooie en luxe uitstraling. Een ruimte met saaie en kale muren wordt gemakkelijk omgetoverd tot een groene oase. In een plantrijke omgeving voelen mensen zich prettiger en hebben minder snel last van stress. Verder zorgen planten ervoor dat je minder snel moe voelt en kunnen we ons beter concentreren. Een verticale tuin zorgt voor een gezonder binnenklimaat en houdt de luchtvochtigheid in balans. Bovendien zuiveren planten de lucht op fijnstof. Een verticale tuin wordt in de hoogte aangelegd, dit houdt in dat een loze ruimte nu benut wordt door een prachtig en groen aanzicht. Door de verticale oriƫntatie kunnen kleine ruimtes gemakkelijk aangekleed worden met diverse soorten planten.

Een verticale tuin mooi houden

Om een verticale tuin jarenlang mooi te houden wordt er gebruik gemaakt van automatische irrigatie. Met dit systeem krijgen de planten voedingstoffen en water toegediend. Het overige irrigatiewater wordt opgevangen door een stijlvolle goot onder de verticale tuin en vervolgens afgevoerd. Voor extra onderhoud aan een verticale tuin biedt Green Fortune een onderhoudscontract. Hierbij wordt de verticale tuin regelmatig gecontroleerd, de planten gesnoeid en wanneer nodig wordt er groter onderhoud uitgevoerd. 

Ontwerp van een verticale tuin

Er zijn vele mogelijkheden in het ontwerp van de verticale tuin. Bij het ontwerp wordt er rekening gehouden met uw wensen voor de verticale tuin. Er zijn vele opties; van een eenvoudig ontwerp tot een uitbundig design in alle vormen en maten. De verschillen tussen platensoorten zorgen voor een levendig effect. 

Met een verticale tuin kun u:

  1. Jarenlang genieten van een groene omgeving
  2. Het onderhoud compleet uit handen geven
  3. Uw eigen wensen in het ontwerp terug zien
  4. Een loze ruimte goed benutten
  5. Zorgen voor een mooie en luxe uitstraling
  6. Zich beter voelen door de positieve werking op de gezondheid 

Lees hier meer over de voordelen van planten