>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

Plantenwand als verticale tuin

We zijn ons steeds meer bewust van de waarde van het groen op onze planeet. Bomen en planten in een fraaie tuin zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook essentieel voor een gezond leefklimaat. Toch kleven er ook nadelen aan tuinen. Ze vragen veel onderhoud en water, en nemen veel ruimte in. De oplossing? Een plantenwand als verticale tuin.

Een plantenwand is ideaal als je op zoek bent naar een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor een conventionele tuin. Waar we vroeger planten met hun wortels in de aarde zetten, groeien ze nu namelijk net zo levendig en fraai aan een verticale wand.

Een plantenwand leent zich uitstekend voor plekken die volgebouwd zijn, omdat ze weinig ruimte innemen. De mogelijkheden voor verticaal groen zijn enorm. Een grauwe betonnen muur wordt een lust voor het oog. Een parkeergarage licht en vriendelijk. Op drukke plekken in een school, kantoor of ziekenhuis brengt de aanblik van een plantenwand rust en ontspanning. 

Ontwerp en onderhoud van een plantenwand

We ontwerpen plantenwanden voor grote en kleine ruimtes. Hoog, laag, lang, breed: alle afmetingen zijn mogelijk. De verticale tuinen kunnen binnen of buiten worden geplaatst. Ieder ontwerp is uniek en helemaal op maat gemaakt.

Als het op ontwerpen aankomt, letten we op dezelfde zaken als u gewend bent bij een horizontale tuin. Natuurlijk houden we rekening met de gewenste uitstraling. Met verschillende plantensoorten creëren we de ‘look-and-feel’ die past bij het gebouw of de ruimte. Kies voor rustige, lage begroeiing in een strak ontwerp. Of juist wild, springend groen in verschillende tinten.

Onze plantenwand is gemaakt van duurzaam, onderhoudsvrij materiaal dat lang meegaat. In de constructie is een automatisch druppelsysteem ingebouwd dat de planten van water en voedingsstoffen voorziet. U heeft er geen omkijken naar.

Ook weten wat een plantenwand voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.