Plantenmuur

Plantenmuur binnen

Een platenmuur tovert iedere kale muur om tot een bijzonder object om naar te kijken. Een plantenmuur zorgt voor een natuurlijke omgeving. Bij een plantenmuur wordt er een verticale tuin aangelegd waarbij een dynamisch effect gecreëerd wordt door het gebruik van diverse soorten planten. Deze verschillende klimplanten zorgen voor een levendige muur die nooit hetzelfde is. Een plantenmuur kan al gepland worden op een muur vanaf vier vierkante meter.

ONTWERP VAN EEN PLANTENMUUR

Ieder ontwerp van een plantenmuur is maatwerk. Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van het ontwerp van de plantenmuur. Door de jarenlange ervaring weten wij altijd een uniek en divers ontwerp te creëren. Dit bereiken we door verschillende plantsoorten te gebruiken waarin we door onze ervaring altijd een goede mix vinden. Uw wensen zetten we door in een concept dat u aanspreekt. Doordat de aanleg van een plantenmuur in de hoogte is, zorgt dit voor mogelijkheden in de kleinste ruimtes. 

EEN PLANTENMUUR ONDERHOUDEN

Om de plantenmuur jarenlang mooi te houden is het belangrijk dat de planten in de muur goed wordt onderhouden. Voor water en voedingstoffen wordt er gebruik gemaakt van een automatisch irrigatiesysteem. Bij dit systeem wordt de plantenmuur voorzien van water en voedingsstoffen op een gedoseerde wijze. Hierbij wordt het overtollige irrigatiewater opgevangen en afgevoerd door middel van een kleine goot onder de plantenmuur. Voor het overige onderhoud van de plantenmuur biedt Green Fortune een onderhoudscontract aan.

VOORDELEN VAN EEN PLANTENMUUR

Een plantenmuur geeft een ruimte een groen en natuurlijk karakter en biedt een decoratieve oplossing voor een standaard muur. Een plantenmuur zorgt daarbij voor een beter binnenklimaat. De planten op de muur zorgen dat de lucht wordt gezuiverd van fijnstof en zorgen voor een beter vochtbalans. Wie verblijft in een ruimte waar veel planten voorkomen voelt zich opgewekter en hebben minder snel last van ziekte en stress.

Plantenmuur voordelen op een rijtje:

  1. Verbetert het binnenklimaat
  2. Keuze uit een uiteenlopende plantencollectie
  3. Een plantenmuur filtert de lucht op fijnstof
  4. Een beter vochtbalans
  5. Vele mogelijkheden in beplantingspatronen
  6. Decoratieve aankleding van de ruimte

Lees hier meer over de voordelen van groen