>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

Over ons

Hans Andersson en Johan Svensson richtten Green Fortune in 2004 op in Stockholm. Vanuit een passie voor ontwerpen en het streven naar groenere steden, gingen de twee pionierende Zweden op zoek naar oplossingen om die twee componenten te verenigen. Het resultaat was een zelf ontwikkeld systeem voor groene wanden die design en functie op fraaie wijze verbindt. Sindsdien heeft Green Fortune meer dan 500 verticale tuinen over de hele wereld geïnstalleerd en blijft het bedrijf innoveren om steden verder te vergroenen.

In 2008 haalde Eelco Schutter Green Fortune naar Nederland. Uit een gezamenlijke duurzame visie ontstond de zelfstandige Nederlandse tak die sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Green Fortune Nederland heeft in de afgelopen jaren met vele gerenommeerde architecten, klanten en bouwbedrijven samengewerkt. Zo hebben wij onze producten mogen leveren aan de Rabobank, de Bijenkorf, IKEA, Deutsche Bank, de NS, Avrotros, Nike en vele anderen.

Missie

Door groene innovaties de natuur terug naar de stad brengen. Kortgezegd: urban cultivation. Dat is de missie. Dit betekent niet alleen het vergroenen van steden. ‘Cultivation’ wil ook zeggen dat Green Fortune mensen anders naar de natuur wil laten kijken vooral door planten als een cruciaal onderdeel van ons stadse leven te zien. Green Fortune gelooft immers overtuigend dat planten een groot aantal functionele voordelen bieden die van onschatbare waarde zijn voor het welzijn van bewoners, werknemers en de stad zelf, zoals luchtzuivering, akoestische voordelen en stressverlaging.