Geslaagde BNA cursus 'Groen in Architectuur'

Over integratie van groen in en om gebouwen

Een geslaagde dag

Donderdag 14 maart j.l. organiseerde Green Fortune samen met Donkergroen voor de tweede maal de cursus 'Groen in Architectuur' voor de BNA academie. Ditmaal was waren we te gast in het prachtige Hotel Jakarta. Doel van de cursus is om architecten meer kennis te geven van planten in en om gebouwen, zodat er een betere en mooiere integratie komt tussen groen en gebouw. Onder leiding van Astrid Hietbrink (Green Space Strategist bij Green Fortune) en Merlijn Hoenekamp (ontwerper bij Donkergroen) werden de deelnemers meegenomen langs de verschillende aspecten die bij het integreren van planten in gebouwen komen kijken met daarbij voorbeelden hoe het wel en niet moet. Tom Koenderman van Cloudgarden ging dieper in op de werking van de plant en Kathrin Hanf van SeARCH architecten vertelde over het ontwerp van Hotel Jakarte en hoe de subtropische binnentuin daar tot stand kwam. Vervolgens was het tijd voor een rondleiding door het hotel.

Na een Indonesische lunch was het tijd voor het tweede deel van het programma. Aan de hand van de verschillende toepassingen van planten werd besproken welke technische randvoorwaarden er nodig zijn. Aan het eind van de middag werd de kennis toegepast in een fictieve case.

De rondvraag tot slot leverde veel positieve reacties op en een aantal tips om de cursus verder te optimaliseren. Op naar de volgende editie!

Deze zal waarschijnlijk eind 2019 of begin 2020 plaatsvinden, uiteraard weer op een inspirerende plek.

Mocht u vragen hebben over de cursus of graag op de hoogte worden gehouden, neem dan contact op met Astrid: astrid@greenfortune.com