Akoestische waarde Plantwall getest

Akoestische waardes Plantwall vergelijkbaar met speciale akoestische panelen

Plantwall getest op akoestische waarde en de cijfers liegen er niet om

Voor de samenvatting van het testrapport klik hier.

Planten en akoestiek worden niet vaak aan elkaar gekoppeld. Bij Green Fortune weten we echter al jaren dat ons speciale textiel plantenwand-systeem een gunstig effect heeft op de akoestiek in de ruimte. Alleen hoeveel geluid onze Plantwall precies absorbeert wisten we nog niet en dus hebben we dit professioneel laten onderzoeken.

Op een donderdagmorgen togen wij daarom al vroeg richting Mook in Limburg om bij Peutz akoetisch laboratorium onze Plantwall te installeren en te laten testen volgens de officiële ISO 354-2003 norm. Omdat het voor geluid niet uit maakt waar het product hangt, konden we hem liggend op de grond opbouwen; een totaal nieuwe ervaring voor onze collega Gertjan. Na de nodige controles was het tijd om wat herrie op de wand los te laten. In een groot spectrum werden tonen op de wand losgelaten en met behulp van microfoons werd gekeken hoe snel het geluid verdween.

De uitkomst is vervolgens vergeleken met de waardes van dezelfde ruimte zonder Plantwall en zo kregen wij deze grafiek over het geluidsabsorbtievermogen van onze Plantwall.

De cijfers liegen er niet om: op een schaal van 0 (geen geluidabsortie) tot 1 (alle geluid geabsorbeerd) scoort onze Plantwall een 0,85 voor de zogenoemde α(w) waarde.

Dus ook voor akoestische oplossingen kan vanaf nu gekeken worden naar een plantenwand van Green Fortune

Ken-getallen op een rij:

  1. α(w)=0,85
  2. SAA = 0,83 (in Nederland ook wel nrc-waarde genoemd)
  3. DLα= 9 dB


Wilt u meer weten over de akoestische bijdrage die onze Plantwall kan leveren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via +31 (0)313 69 61 81, info@greenfortune.nl of via het contactformulier.