>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

Living wall

Een ‘living wall’ is een verticale opstelling van verschillende soorten planten dat zorgt voor een mooie en natuurlijke decoratieve muur. De planten op een living wall filteren van nature op fijnstof en zorgen voor een beter vochtbalans in ruimtes. Het gebruik van veel verschillende planten geeft een living wall een levendig en energiek karakter. Green Fortune levert zowel bescheiden en meest gewaagde ontwerpen aan vanaf 4 vierkante meter tot wel 150 vierkante meter.

Waarom een living wall

Een living wall geeft een interieur een mooie en luxe uitstraling. Een ruimte met saaie en kale muren wordt gemakkelijk omgetoverd naar een groene omgeving. In een plantrijke omgeving voelen mensen zich prettiger en hebben minder snel last van stress. Verder zorgen planten ervoor dat je minder snel moe voelt en kunnen we ons beter concentreren. Een living wall zorgt voor een gezonder binnenklimaat en houdt de luchtvochtigheid in balans. Planten zuiveren de lucht op fijnstof.

Een living wall wordt in de hoogte aangelegd, dit houdt in dat een loze ruimte nu benut wordt door een prachtig en groen aanzicht. Door de verticale aanleg kunnen kleine ruimtes gemakkelijk aangekleed worden met diverse soorten planten.

Een living wall mooi houden

Om een living wall jarenlang mooi te houden wordt er gebruik gemaakt van een automatisch irrigatiesysteem. Met dit systeem krijgen de planten voedingstoffen en water toegediend. Het overige irrigatiewater wordt opgevangen door een stijlvolle goot onder de living wall en vervolgens afgevoerd. Voor extra onderhoud aan een living wall biedt Green Fortune een onderhoudscontract. Hierbij wordt de living wall regelmatig gecontroleerd, de planten gesnoeid en wanneer nodig wordt er groter onderhoud uitgevoerd. 

 

Ontwerp van de living wall

Er zijn vele mogelijkheden in het ontwerp van de living wall. Bij het ontwerp wordt er rekening gehouden met uw wensen voor de living wall. Er zijn vele opties; van een eenvoudig ontwerp tot een uitbundig design in alle vormen en maten. De verschillen tussen platensoorten zorgen voor een levendig effect. 

Met een living wall kunt u:

  • Jarenlang genieten van een groene omgeving
  • Het onderhoud compleet uit handen geven
  • Uw eigen wensen in het ontwerp terug zien
  • Een loze ruimte goed benutten
  • Zorgen voor een mooie en luxe uitstraling
  • Zich beter voelen door de positieve werking op de gezondheid