>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

Groene gevel, plantenmuur, living wall, groene wand

Een groene gevel bestaat uit planten die verticaal worden aangelegd. Op al vier vierkante meter kunnen planten groeien op een binnen- of buitenmuur. Groene gevels zorgen voor een natuurlijke omgeving waarbij de vele verschillende soorten klimplanten zorgen voor een fleurig geheel. Green Fortune Nederland weet hier altijd een goede balans in te vinden. Net zoals ieder andere plant groeit de groene gevel het hele jaar door waardoor de gevel altijd in beweging zal zijn.

Voordelen van een groene gevel

Het aanzicht van een groene gevel wordt door velen als bijzonder ervaren. Natuur in een klimaat waar je het niet zou verwachten valt op. Het is daarnaast ook nog eens gezond. De planten in een groene gevel zorgen voor een gezonder binnenklimaat door verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren. Tevens zorgt het voor een beter vochtbalans bij binnenruimtes.

Groene gevels ontwerpen

Green Fortune kan verschillende ontwerpen maken voor een groene gevel. Zo is er een groene gevel voor binnen en voor buiten waarbij keuze gemaakt kan worden tussen verschillende soorten planten. Ook zijn er diverse vormen en formaten mogelijk. Wel moet er rekening gehouden worden dat het type van beplanting afhankelijk is van de hoeveelheid licht in de ruimte en de gewenste stijl van de groene gevel. 

Onderhoud van groene gevels

Planten op groene gevels hebben verzorging nodig om mooi te kunnen blijven groeien. Planten zijn afhankelijk van watertoevoer en moeten af en toe worden gesnoeid. Om groene gevels het hele jaar mooi te houden biedt Green Fortune een onderhoudscontract aan. Hierbij worden groene gevels regelmatig van onderhoud voorzien wat ervoor zorgt dat deze jaren lang mee gaan.

Waarom een groene gevel?

  • Al een groene omgeving vanaf 4 vierkante meter
  • Eenvoudig een groen en fris karakter in ruimtes
  • Keuze uit een diverse en afwisselende plantenselectie
  • Verbeterd het vochtbalans in binnenruimtes
  • Creëert een rustgevende omgeving
  • Meerdere mogelijkheden, vormen en formaten mogelijk
  • De groene gevel filtert de lucht op fijnstof