>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

 • Strategisch inzetten planten voor gezonde kantoren

  31.05.2018

  Winst is het bestaansrecht van een bedrijf. Veel bedrijfsontwikkelingen zijn daarom te herleiden naar omzet vergroten of kosten reduceren. Na optimalisatieslagen in ICT, vierkantemeters en energieverbruik is het nu de beurt aan het werkkapitaal, vaak de grootste kostenpost van een organisatie. Hierbij rijst de vraag: hoe kunnen we onze mensen zo rendabel mogelijk laten werken? Oftewel, hoe zorgen we voor zo min mogelijk ziekteverzuim en een zo hoog mogelijke productiviteit? Het antwoord is zorg voor gezonde medewerkers met focus concentratie en motivatie. Een optimaal kantoorinrichting is een van de touwtjes die bedrijven hiervoor in handen hebben. Kantoor is tenslotte de plek waar de meeste werknemers 25% van hun tijd verblijven.

  Uit onderzoek blijkt dat planten op veel verschillende manieren bijdragen aan gezondheid, concentratie en motivatie van werknemers.

  ·       Planten op kantoor verhogen productiviteit tot 15%

  ·       Het zien van natuur verlaagt stress

  ·       Planten zuiveren lucht van schadelijke stoffen

  ·       Plantwalls dragen bij aan goede akoestiek

  Vanwege deze onderzoeksresultaten hebben planten een prominente rol in aanbevelingen en diverse certificeringen voor duurzame, gezonde gebouwen. Wil je weten hoe planten voor jouw bedrijf kunnen werken? Neem dan contact met ons op.

   

  Geschreven door Astrid Heijnen. Astrid werkt als Green Space Strategist bij Green Fortune en adviseert bedrijven hoe ze planten optimaal kunnen laten aansluiten bij hun visie en werkplekdoelstellingen.