>

Ook groen in uw bedrijf?

Wij nemen graag contact met u op.

 • Nieuw! Green Fortune onwikkelt groenconcept voor CIC Rotterdam.

  14.05.2018

  Een primeur voor Green Fortune - de volledige ontwikkeling en implementatie van een een integrale groenstrategie. Om de gekozen strategie op optimale wijze te kunnen implementeren hebben wij ook een aantal nieuwe producten ontwikkeld en voor het eerst hier toegepast (bijvoorbeeld de Plantchandeliers - een innovatieve plafondoplossing met automatische bewatering).

  Als onderdeel van het ontwerp door Kraaijvanger Architects voor het Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groothandelsgebouw Rotterdam is Green Fortune vroeg in het proces betrokken. Gebaseerd op het thema "urban jungle" hebben wij een integrale strategie voor de beplanting ontwikkeld en geimplementeerd met als bijzondere toepassingen:

  Tubegardens als bewegwijzering

  De speelse Tubegardens vormen een groene rode draad van zo’n vijftig meter lang. Ze vormen een groen spoor van weelderige planten die bezoekers door het gebouw leiden en signaleren waar de vergaderruimtes te vinden zijn. Verweerde olievaten in de hoeken van de gangen zorgen voor bewatering van de Tubegardens en dragen eveneens bij aan de beoogde ruige uitstraling. Binnen afzienbare tijd zullen de gebruikers van het CIC zich wanen in een weelderig regenwoud – en echte “urban jungle”.

  Plantchandeliers - automatisch bewaterde plafondoplossing

  In de keuken is de blikvanger geen kleurrijk schilderij of decoratief behang maar een levendige Plantwall met een diverse mix van frisgroene planten. Andere eye catchers zijn de nieuwste ontwerpen van Green Fortune: de Plantchandeliers. Er zijn 6 van deze groene kroonluchters te vinden met verschillende soorten beplanting, allen voorzien van volautomatische irrigatie die ervoor zorgt dat op deze moeilijk te bereiken plekken geen handmatige bewatering nodig is.

  Tubegarden wand - industriele look met planten

  Een unieke toepassing van onze Tubegardens. Binnen afzienbare tijd groeien er weelderige planten uit dit strak buizenstelsel. De ideale toevoeging voor dit industriele pand en het "urban jungle" thema.

  Het gezamenlijke project ‘CIC Fase 2’ staat op de short list in de categorie INTERIEUR van The Plan Award 2018- een prijs van het Italiaanse THE PLAN magazine dat kennis en kwaliteit van het werk van designers, critici, academici en studenten op het gebied van architectuur, design en stadsontwikkeling promoot. Ook dingt het project mee naar de Herengracht Industrie Prijs 2018.

  Meer foto's hier